понеделник, 18 септември 2017 г.

Надуваеми лодки. Какво трябва да знаем?

Надуваемите лодки са особено ценен спортен подарък за хората, които обичат природата или просто да ходят на риболов и почивка по язовирите. 

Без значение дали е лов, риболов или просто за отдих, посещенията сред природата често изискват подходящо оборудване. И ако почивката е планирана на брега на водоем, надуваемите плавателни съдове са най-доброто решение.
Надуваемата лодка ще ви помогне значително за разширяване зоната на възможности за развлечение, спорт и отдих.
Надуваеми лодки, които са  много удобни за използване и носене имат  малки размери може да бъде опакована в раницата или превозвана в багажника на кола. В случаите, когато е необходимо да се обходят места с бързеи, това може да се направи лесно, защото тя е с ниско тегло.

Сред предимствата на надуваемите лодки се включва факта, че тя почти никога не се откроява с контраст от други видове плавателни съдове, но може да се притежава от всяко домакинство, сравнени с други видове плавателни съдове.
Надуваеми лодки могат да се намерят свободно на пазара на достъпни за всяко семейство цени. Те могат да се намерят в голямо многообразие, определено на база някои фактори: размера на лодката, товароподемност, мощност на двигателя, както и други параметри.
За да изберете надуваема лодка трябва да имате минимален обем теоретични знания за тях.
Надуваемите лодки са основно два вида: за гребане и с мотор.
Гребните лодки са с изчистен дизайн, те се използват за крайбрежен риболов и отдих до вода. За риболов можете да вземете надуваема лодка, в зависимост от броя на рибарите, размера на езерото или реката, както и метод за риболов.
Първо трябва да се определи целта, за която купувате лодка:
• за лов и риболов;
• за семейна почивка на водата - да се премине от една сухоземна площ към друга или да се направи обиколка до остров;
• За атракция или бързо каране по езеро.
Разбира се, една надуваема лодка може да се ползва и за всички цели изброени по-горе.

Как да изберем и купим надуваема лодка? 
Важен момент, в подбора на надуваеми лодки е площта на предстоящото плаване - големи или малки езеро, язовир, река (широк или тесен, както и бързо протичане на водите), крайбрежие (залив или на открито крайбрежие).
Важно: Всички надуваеми лодки плават високи поради ниската маса.

Материал на изработка
Повечето съвременни надуваеми лодки са направени от или поливинил хлорид (PVC), или от хлорсулфониран полиетилен (Hypalon). PVC е много по-евтин и по-лесен за ремонт; Hypalon е по-здрав срещу абразия, химическа и UV резистентност. Като цяло може да се твърди, че лодката не предполага много интензивна употреба и използването на PVC по-често е оправдано.
Общото правило за всички надуваеми лодки - в по-плътен материал, по-тежки и с по-голям размер. Или казано по-друг начин внимание се обръща на мореходност, товароносимост и допустима мощност на мотора.

Голяма и бърза лодка винаги тежи повече и струва по-скъпо, но инвестицията се изплаща с времето и ползите.
Споделете в:    Facebook Twitter Google+или   🔖 Postvai.COM

0 коментара:

Публикуване на коментар