събота, 27 октомври 2018 г.

Предпазни каски при спортуване – нужни ли са ни?


Една често пренебрегвана част от екипировката за даден спорт е каската. Независимо дали става дума за каране на колело в задния двор или за планинско каране, без значение дали за скейтборд, тротинетка или друго превозно средство, каските остават едни от най-важните за лична защита.
Видове каски
Основните параметри, по които се различават каските са по спортът, за който са предназначени и възрастовата група, за която са подходящи. Изборът на подходяща каска е много важна, тъй като формата й е съобразена с типичните за съответния спорт изисквания и особености.
Каска за велосипед
Каска за велосипед е важно да се вземе за начинаещите при карането, най-вече за децата. Ползването й може да спести много нерви и дискомфорт за мъниците, тъй като е напълно нормално в началото, докато усвояват карането, маневрите и преодоляването на някои препятствия, да се случи да паднат. Главата е една изключително уязвима зона, която трябва да бъде надеждно защитена.
Професионалните велосипедни каски се отличават от стандартните по своята аеродинамична форма. Удълженото тяло защитава челото и тила, тъй като това са двете зони, които биха могли да пострадат най-много при евентуален инцидент. Също така, подобряват скоростта и осигуряват известна защита срещу слънцето.
Детски каски за велосипед може да се намерят и в типичната аеродинамична форма, а също и със стандартната заоблена визия. Произведени са най-често от устойчив полимерен материал с висока здравина и дълъг експлоатационен живот. От вътрешната страна може да има система за регулиране на размера, както и омекотяващи подплънки. Отворите за вентилация са желателни, за да се осигури комфорт при по-високи температури.
Без значение кой вариант се избере, важното е каската да е по мярка на детето и да бъде поставена по правилен начин и най-вече – да се използва редовно.
Каска за скейтборд
Каска за скейтборд представлява класически заоблен модел, който е с мултифункционално приложение. Тази каска може да се използва за колоездене, каране на тротинетка и т.н. Обикновено върху етикета на моделите е представена информация за възможните приложения. Особено важна е за начинаещите скейтбордисти, а също и за тези, които обичат да карат екстремно или да изпълняват номера.
Моторните каски са задължителен аксесоар при карането на какъвто и да е мотор, тъй като осигуряват защита срещу вятъра, насекомите, предлагат добра видимост и най-вече – в случай на падане защитават главата от нараняване.
Заложете на качествени продукти, доказани имена и изпитани в практиката модели, само така ще се радвате и наслаждавате максимално на спортните си занимания.


Споделете в:    Facebook Twitter Google+или   🔖 Postvai.COM

0 коментара:

Публикуване на коментар